HOE GAAN WE
TE WERK

De kans op een zwangerschap is afhankelijk van veel factoren. De gezondheid van de man en de vrouw, maar ook leeftijd en stress kunnen een rol spelen. Het is belangrijk om eerst uw persoonlijke situatie te onderzoeken.

We starten daarom met een Oriënterend Fertiliteitsonderzoek (OFO). Dit begint met een intakegesprek waarin we uw medische voorgeschiedenis en relevante omstandigheden bespreken. We vragen bijvoorbeeld of u eerder onder behandeling bent geweest, wat daarvan de uitkomst was en of u medicijnen gebruikt.

Na dit gesprek onderzoeken we of man en vrouw vruchtbaar zijn: of er bijvoorbeeld een goede eisprong optreedt, of de cyclus regelmatig is en of het zaad goed genoeg is. Bij de vrouw nemen we daarvoor in veel gevallen bloed af en maken we een echo. Bij de man wordt een zaadonderzoek afgesproken.

Met het oriënterend fertiliteitsonderzoek schatten we in hoe groot de kans is dat u binnen een jaar op natuurlijke wijze zwanger wordt. Als deze kans klein is dan starten we veelal een behandeling.

Download onze folder

MAAK KENNIS
MET ONZE
MENSEN

LEES MEER